anpassadgymnasieskola.se - sök och hitta anpassade gymnasieskolor

Program

Senast uppdaterad: 2023-05-25

Programmen i anpassad gymnasieskola

Anpassad gymnasieskola är till för dig som har slutat grundskolan eller anpassad grundkola. Den anpassade skolverksamheten är en utbildningsform för dig som inte klarar gymnasieskolans kunskapskrav på grund av en funktionsnedsättning eller hjärnskada. Det är kommunen där du bor som avgör ifall du tillhör den grupp ungdomar som ska gå anpassad gymnasieskola.
Läs mer
Senast uppdaterad: 2023-04-24

Individuella program

Elever som inte kan följa utbildningen på ett nationellt program går på ett individuellt program. De individuella programmen innehåller olika ämnesområden. Ett ämnesområde kan innehålla delar från mer än ett ämne. Det finns en plan för varje ämnesområde. Ämnesområdesplanen beskriver undervisningens syfte och målen för vad eleverna ska lära sig.
Läs mer
Senast uppdaterad: 2023-04-24

Hotell, restaurang och bageri

Programmet för hotell, restaurang och bageri är ett av de nationella programmen på anpassad gymnasieskola. Programmet passar dig som vill arbeta med bakning, matlagning och livsmedel. Det passar även dig som vill jobba inom hotell eller restaurang med att ta hand om gäster. Detta program är ett bra val för dig som gillar att arbeta med service och tycker om att träffa nya människor.
Läs mer
Senast uppdaterad: 2023-04-24

Fastighet, anläggning och byggnation

Vill du arbeta med underhåll och reparationer av fastigheter och byggnader? Då ska du läsa programmet för fastighet, anläggning och byggnation. Även om du är intresserad av att arbeta med markarbeten eller underhåll i parkmiljöer passar programmet bra. Du behöver tycka om att jobba med och runt andra människor eftersom du kommer att arbete med service.  Du kommer bland annat att få träna på a ...
Läs mer
Senast uppdaterad: 2023-04-11

Samhälle, natur och språk

Programmet för samhälle, natur och språk passar dig som vill veta mer om hur samhället fungerar och hur olika förhållanden och förutsättningar påverkar oss människor, naturen och samhället. Programmet passar dig som vill lära dig mer om samspelet mellan människa och natur, miljöfrågor och hållbar utveckling. Språk och kommunikation är också en viktig del av utbildningen.
Läs mer
Senast uppdaterad: 2023-04-11

Estetiska verksamheter

För dig med ett intresse för att arbeta med bild, musik, dans och teater är programmet för estetiska verksamheter ett bra val. Om du gillar att skapa, vill uppleva konst och kultur och har en estetisk ådra kommer du att trivas väldigt bra på det här programmet. Programmet för estetiska verksamheter ger dig kunskaper som du senare kan använda i fortsatta studier inom estetiska områden.
Läs mer
Senast uppdaterad: 2023-03-30

Hälsa, vård och omsorg

Programmet för hälsa, vård och omsorg är ett av de nationella programmen inom anpassad gymnasieskola. Programmet passar dig som vill arbeta med människor i olika åldrar och situationer. Till exempel kan det handla om jobb inom fritidsverksamhet och förskola. Det kan även handla om jobb med äldre personer och dessa personers behov av vård och omsorg.
Läs mer
Senast uppdaterad: 2023-04-11

Fordonsvård och godshantering

Programmet för fordonsvård och godshantering är ett av de nationella programmen på anpassad gymnasieskola. Programmet passar dig som är intresserad av fordon, lager och godshantering. Gillar du att arbeta med service och tycker det är kul att träffa människor? Då är programmet för Fordonsvård och godshantering ett bra val för dig. På programmet lär du dig om olika typer av fordon och hur man ska t ...
Läs mer
Senast uppdaterad: 2023-04-11

Administration, handel och varuhantering

Programmet för administration, handel och varuhantering är ett av nio nationella program på anpassad gymnasieskola. Om du gillar att träffa nya människor och tycker det är roligt att arbeta med service passar det här programmet bra. Om du ser dig själv arbeta inom handel eller administration i framtiden kommer du att trivas bra på programmet för administration, handel och varuhantering.
Läs mer
Senast uppdaterad: 2023-04-24

Skog, mark och djur

Programmet skog, mark och djur är till för dig som vill arbeta med olika arbetsuppgifter inom naturbruk. Det kan handla om arbete med lantbruk, park eller trädgård. Det kan också vara arbete med att ta hand om skog eller att på olika sätt sköta miljön i landskapet. Är du intresserad av djurskötsel passar det här programmet också för dig. På programmet får du lära dig att arbeta med uppgifter inom ...
Läs mer
Visar 1-10 av 10 artiklar