Premiär för Special Olympics School Day

Special Olympics School DayPremiär för Special Olympics School Day

Tillsammans med särskolor och idrottsföreningar runtom i Sverige arrangerar Special Olympics Sweden ett idrottsevenemang. Genom att anordna det första Special Olympics School Day vill de ge ungdomar med en utvecklingsstörning möjlighet att prova på och upptäcka hur idrott kan ge glädje, gemenskap och välmående.

Flera skolor kommer hålla i Special Olympics School Day och först ut är Katrineholms School Day den 7 maj som hålls på Backavallen. Det kommer hållas anpassade idrottsdagar anpassade för särskolor på flera platser i landet.

Katrineholms School Day anordnas i samarbete med KSK Friidrott och anpassade grundskolan Nävertorpsskolan. Under dagen får 100 låg-, mellan- och högstadieelever testa på friidrottsgrenarna höjdhopp, längd, kula och löpning samt trekamp, racerunning och bollek med fallskärm.
– School Days är ett nationellt samarbete med skolor och idrottsföreningar, och Special Olympics Sweden hittills största satsning. Genom att anordna anpassade idrottsdagar får särskoleelever i hela landet möjlighet att prova på olika idrotter och knyta kontakter med sina lokala idrottsföreningar, säger Jonatan Sandberg, Sport Director Special Olympics Sweden.

Nästa School Day hålls den 26 maj i Alingsås och under hösten anordnas idrottsdagar på flera platser i landet, bland annat:

  • Stockholm
  • Göteborg
  • Köping

De anpassade idrottsdagarna kan innehålla allt ifrån simning och basket till alla andra idrottsgrenar.

Om Special Olympics Sweden:

Special Olympics är en världsomspännande organisation som bedriver och utvecklar idrottsverksamhet för personer med funktionsnedsättning. I dag finns över 5000 aktiva idrottare med funktionsnedsättning som tävlar på lokal och nationell nivå i Sverige. Special Olympics ingår i Svenska Handikappidrottsförbundet och Sveriges Paralympiska kommitté. Special Olympics finns i 170 länder och inkluderar nästan 4 miljoner idrottsmän- och kvinnor med funktionsnedsättnining.

[Facebook:like]

Läs mer om Special Olympics här

Tillbaka till nyheter på Gymnasiesärskola.se

Andra artiklar:


Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2023-05-09

Reformen för gymnasiesärskolan utvärderas

Under våren genomför Skolverket en undersökning bland rektorer, huvudmän och beslutsfattare inom gymnasiesärskolan för att utvärdera hur verksamheten fungerat sedan reformen trädde i kraft 2013.

Läs mer
Senast uppdaterad: 2023-05-25

Premiär för Störd och stolt-galan

5 december hålls galan ”Störd och stolt”. Galan hålls i Blå hallen. Det är första gången människor med utvecklingsstörning har sin egen gala. På galan belönas företag och personer som gjort något bra. 10 priser delas ut. 

Läs mer
Senast uppdaterad: 2023-05-25

Vinnare Störd och Stolt-galan

Den 5:e december anordnade Riksförbundet FUB galan Störd och stolt i Stockholms stadshus. Det är en unik gala där människor med utvecklingsstörning står i fokus. I den här artikeln kan du läsa vilka som vann priser på galan.

Läs mer