Gymnasiesärskolemässa 2016 på Fryshuset

Gymnasiesärskolemässa 2016 på Fryshuset

Gymnasiesärskolemässa 2016 på Fryshuset

Den 21:a september anordnar Fryshuset för andra gången en gymnasiesärskole-mässa. Mässan är till för elever som ska välja gymnasiesärskola. Genom att titta förbi mässan får du chansen att prata med många olika gymnasiesärskolor. På mässan finns också möjlighet att träffa personerna bakom Gymnasiesärskola.se!

Det är Fryshusets gymnasium som står som arrangör för mässan. Medarrangörer är också Häggviks gymnasium och Tyresö gymnasium.

På gymnasiesärskolemässan har du möjlighet att träffa flera olika gymnasiesärskolor och andra organisationer som Gymnasiesärskola.se och Gymnasieantagningen. Fryshuset har bjudit in elever som går på högstadiet och deras vårdnadshavare. Genom mässan vill Fryshuset ge elever och vårdnadshavare chansen att träffa lärare och andra representanter från så många gymnasiesärskolor som möjligt.

– När vi i personalen på Fryshusets gymnasiesärskola var på gymnasiemässan i Älvsjö såg vi att den inte erbjöd tillräckligt för elever som ska söka till gymnasiesärskolan och tyckte att det fanns behov för ett alternativ. Vi bestämde oss då att det skulle vara en relativt enkel mässa och att alla som ville delta skulle ha möjlighet att delta. Det viktigaste för oss är att eleverna som besöker mässan på Fryshuset ska få möjlighet att se så många gymnasiesärskolor som möjligt. Vi har fått ett väldigt positivt gensvar från alla som har anmält sig, berättar Jonas Monsén, utvecklingsledare och speciallärare på Fryshusets gymnasiesärskola. 

Gymnasiesärskola.se finns på plats

På gymnasiesärskolemässan kommer Gymnasiesärskola.se finnas på plats för att visa upp sajten och dess funktioner. Du kan ställa frågor till personerna som arbetar med Gymnasiesärskola.se. Det är också ett tillfälle för både elever och föräldrar att ge synpunkter på hur de tycker att sajten fungerar och på sajtens innehåll.

Deltagare på Gymnasiesärskolemässan 2015:

Appen Privatliv

Östra Gymnasiet

Berga naturbruksgymnasium

Danderyds gymnasiums

Foucaultgymnasiet

Fryshusets Gymnasiesärskola

Grillska gymnasiet, Opalen

Gymnasieantagningen

Gymnasiesärskola.se

Habilitering & Hälsa

Häggviks Gymnasium

Järfälla Gymnasium

Kung Saga Gymnasium

Lidingö gymnasiesärskola

Min Skola

Nacka gymnasiesärskola

Nytida VIP Gymnasiesärskola i Solna

Plats för Lärande 2016 – ett projekt inom Social Venture Network

Riksäpplets gymnasiesärskola

S:t Botvids gymnasiesärskola

Saltå by/ Saltåskolan

Sågbäcksgymnasiet

Stockholms stads gymnasiesärskolor

Tyresö Gymnasiesärskola

Vackstanäsgymnasiet

När är mässan?

Onsdag den 21:e september kl.13-19.

Hur hittar jag till mässan?

Fryshuset ligger i Hammarby Sjöstad. Det finns begränsat med parkeringsmöjligheter. Det är därför enklast att ta sig till Fryshuset med kollektivtrafik. Den närmaste hållplatsen med tvärbanan är Mårtensdal. Ett alternativ är att åka till Gullmarsplan med tunnelbana eller buss.

Källa: Gymnasiesärskolemässan.wordpress.com


Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2023-05-09

Reformen för gymnasiesärskolan utvärderas

Under våren genomför Skolverket en undersökning bland rektorer, huvudmän och beslutsfattare inom gymnasiesärskolan för att utvärdera hur verksamheten fungerat sedan reformen trädde i kraft 2013.

Läs mer
Senast uppdaterad: 2015-09-17

Snart dags för Lidingöruset och Lidingörullet

I samband med att det klassiska Lidingöloppet går av stapeln den 25-27 september anordnas också två lopp för barn och ungdomar med någon form av funktionsnedsättning.

Läs mer
Senast uppdaterad: 2023-05-09

Vad är nationella och individuella program på anpassad gymnasieskola?

För personer med funktionsnedsättning och deras anhöriga finns anpassad gymnasieskola. Utbildningen är uppdelad i nationella program och individuella program för att vara så fördelaktig som möjligt för elever.

Läs mer