Premiär för Störd och stolt-galan

Störd och stolt-galanFUB bjuder in till unik gala

5 december hålls galan ”Störd och stolt”. Galan hålls i Blå hallen. Det är första gången människor med utvecklingsstörning har sin egen gala. På galan belönas företag och personer som gjort något bra. 10 priser delas ut. Det bjuds också på dans och underhållning.

-Vi vill att vår målgrupp ska ta plats på allvar. Här gör vi det i anrika Blå hallen genom att ge priser till personer och företag som gjort stordåd för vår målgrupp, säger Jan-Åke Wendel, 2:e vice ordförande i FUB.

Bakom Störd och stolt-galan står Riksförbundet FUB. FUB kan du läsa mer om här. Bakgrunden till att FUB arrangerar galan är för att ta plats, skapa mötesplatser och påverka samhället. Totalt delas 10 priser ut under kvällen, och i juryn sitter Klippans styrelse. Flera av prisutdelarna samt delar av juryn har en funktionsnedsättning. Underhållningen under kvällen står bland annat Lotta Engberg och Karl Dyall för.

Gå på galan

Om du är intresserad av att gå på galan kan du som är FUB-medlem köpa biljett för 200 kr. Galan hålls i Blå hallen i Stockholms stadshus. Galan startar klockan 18:00.

Källa: MyNewsDeskFUB

[Facebook:like]

Tillbaka till nyheter

Tips på andra artiklar:


Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2023-05-25

Vinnare Störd och Stolt-galan

Den 5:e december anordnade Riksförbundet FUB galan Störd och stolt i Stockholms stadshus. Det är en unik gala där människor med utvecklingsstörning står i fokus. I den här artikeln kan du läsa vilka som vann priser på galan.

Läs mer
Senast uppdaterad: 2023-05-09

Nytt dataspel kan behandla ADHD och autism

Det har kommit ett nytt spel som ska kunna användas för att behandla ADHD, autism och depression.Mobilspelet "Project Evo" tränar upp förmågan att fokusera. 

Läs mer
Senast uppdaterad: 2023-02-20

Gymnasiesärskola byter namn till anpassad gymnasieskola

I kampen mot utanförskap byter gymnasiesärskola namn till anpassad gymnasieskola. Namnbytet är en historisk händelse i svensk skolpolitik och börjar gälla 2 juli 2023.

Läs mer