Populäraste programmen i anpassad gymnasieskola

Programmet för skog mark och djur är populärt

Flest intresserade av skog, mark och djur

Sedan Gymnasiesärskola.se startade under sommaren 2015 har hemsidan haft över 8000 besök och 30 000 sidvisningar. Många har upptäckt fördelen med att kunna få en överblick över alla anpassade gymnasieskolor i Sverige och de program som finns att välja bland.

Flest söker nationella program

Av de som sökt i söktjänsten på Gymnasiesärskola.se har tre av fem sökt efter nationella program, och två av fem har sökt på individuella program. 

Bland de nationella programmen har programmet för skog, mark och djur varit populärast. Även estetiska verksamheter och fordonsvård och godshantering är det många som sökt på. I listan nedan kan du se hur stor andel av de som sökt på ett nationellt program, som sökt på respektive program.

Här är listan över de mest sökta programmen:

  1. Skog, mark och djur (19%)
  2. Estetiska verksamheter (15%)
  3. Fordonsvård och godshantering (13%)
  4. Administration, handel och varuhantering (12%)
  5. Hälsa, vård och omsorg (11%)
  6. Fastighet, anläggning och byggnation (9%)
  7. Hotell, restaurang och bageri (8%)
  8. Samhälle, natur och språk (7%)
  9. Hantverk och produktion (6%)

Ansökan till anpassad gymnasieskola

Antagningen till den anpassade gymnasieskolan sker i februari, lite olika datum beroende på var du bor. Du skickar din ansökan i din kommun, även om du har sökt en utbildning i en annan kommun. 

Valet till anpassad gymnasieskola sker under våren och besked om antagning skickas ut i maj/juni runtom i landet. Du får då hem ett brev där det står vilket program du ska gå. Läs mer om ansökan och behörighet till anpassad gymnasieskola.

[Facebook:like]

Tillbaka till nyheter

Tips på andra artiklar:


Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2023-05-09

Reformen för gymnasiesärskolan utvärderas

Under våren genomför Skolverket en undersökning bland rektorer, huvudmän och beslutsfattare inom gymnasiesärskolan för att utvärdera hur verksamheten fungerat sedan reformen trädde i kraft 2013.

Läs mer
Senast uppdaterad: 2023-05-25

Vinnare Störd och Stolt-galan

Den 5:e december anordnade Riksförbundet FUB galan Störd och stolt i Stockholms stadshus. Det är en unik gala där människor med utvecklingsstörning står i fokus. I den här artikeln kan du läsa vilka som vann priser på galan.

Läs mer
Senast uppdaterad: 2023-05-09

Färre elever i gymnasiesärskolan

Antalet elever som läser på gymnasiesärskolan i Sverige fortsätter att sjunka. Det visar statistik som skolverket nyligen släppt. 

Läs mer