Populäraste programmen i anpassad gymnasieskola

Programmet för skog mark och djur är populärt

Flest intresserade av skog, mark och djur

Sedan Gymnasiesärskola.se startade under sommaren 2015 har hemsidan haft över 8000 besök och 30 000 sidvisningar. Många har upptäckt fördelen med att kunna få en överblick över alla anpassade gymnasieskolor i Sverige och de program som finns att välja bland.

Flest söker nationella program

Av de som sökt i söktjänsten på Gymnasiesärskola.se har tre av fem sökt efter nationella program, och två av fem har sökt på individuella program. 

Bland de nationella programmen har programmet för skog, mark och djur varit populärast. Även estetiska verksamheter och fordonsvård och godshantering är det många som sökt på. I listan nedan kan du se hur stor andel av de som sökt på ett nationellt program, som sökt på respektive program.

Här är listan över de mest sökta programmen:

  1. Skog, mark och djur (19%)
  2. Estetiska verksamheter (15%)
  3. Fordonsvård och godshantering (13%)
  4. Administration, handel och varuhantering (12%)
  5. Hälsa, vård och omsorg (11%)
  6. Fastighet, anläggning och byggnation (9%)
  7. Hotell, restaurang och bageri (8%)
  8. Samhälle, natur och språk (7%)
  9. Hantverk och produktion (6%)

Ansökan till anpassad gymnasieskola

Antagningen till den anpassade gymnasieskolan sker i februari, lite olika datum beroende på var du bor. Du skickar din ansökan i din kommun, även om du har sökt en utbildning i en annan kommun. 

Valet till anpassad gymnasieskola sker under våren och besked om antagning skickas ut i maj/juni runtom i landet. Du får då hem ett brev där det står vilket program du ska gå. Läs mer om ansökan och behörighet till anpassad gymnasieskola.


Tillbaka till nyheter

Tips på andra artiklar:


Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2023-05-25

Svårt att få jobb efter gymnasiesärskolan

De flesta elever som har gått i gymnasiesärskolan får inget jobb efter skolan. Det visar en ny undersökning som Högskolan i Halmstad har gjort. 

Läs mer
Senast uppdaterad: 2023-05-05

Gymnasiesärskolemässa 2016 på Fryshuset

Den 21:a september anordnar Fryshuset för andra gången en gymnasiesärskole-mässa. Mässan är till för elever som ska välja gymnasiesärskola. Genom att titta förbi mässan får du chansen att prata med många olika gymnasiesärskolor. På mässan finns också möjlighet att träffa personerna bakom Gymnasiesärskola.se! Det är Fryshusets gymnasium som står som arrangör för mässan.

Läs mer
Senast uppdaterad: 2023-05-09

Vad är nationella och individuella program på anpassad gymnasieskola?

För personer med funktionsnedsättning och deras anhöriga finns anpassad gymnasieskola. Utbildningen är uppdelad i nationella program och individuella program för att vara så fördelaktig som möjligt för elever.

Läs mer