Fastighet, anläggning och byggnation

Stiernhööks anpassade gymnasieskola
Rättvik
Ja
borr

Fastighet, anläggning och byggnation på Stiernhööks anpassade gymnasieskola

Fastighet, anläggning och byggnation

Ett yrkesinriktat program vid gymnasiesärskolan och riktar sig till dig som vill arbeta med byggnadsunderhåll och reparationer såväl utomhus som inomhus.

Om utbildningen

Utbildningen innehåller teoretiska kurser som exempelvis matematik, svenska, engelska, digital kompetens och samhällskunskap. I utbildningens praktiska delar tränar du på arbetsuppgifter som man ofta utför i fastighets-, anläggnings- och byggbranschen. Det kan vara uppgifter som att byta lampor, rensa avlopp, enklare snickeriarbeten, anlägga stengångar eller klippa gräs. Du får lära dig att välja, använda och vårda olika material, verktyg och maskiner för att kunna utföra vanliga arbeten. Du ställs inför situationer och problem som ska lösas. Du får erfarenhet av att bemöta kunder och tänka serviceinriktat. Arbetsmiljö och säkerhet har en central plats i utbildningen och är viktigt för att främja en god hälsa och förebygga arbetsskador. Under utbildnngen får du bland annat träna på att bära och lyfta rätt.

Små grupper

Vi arbetar i mindre grupper och vi har möjlighet att lägga en stor del av vår undervisning i den miljö som de olika kurserna fokuserar på. Personalgruppen är väl sammansvetsad och arbetar tillsammans med eleverna mot gemensamma mål.

Arbetsplatsförlagt lärande

Arbetsplatsförlagt lärande ingår i programmet och bidrar till att du utvecklar yrkeskunskaper och en yrkesidentitet samt blir en del av yrkesgemenskapen på arbetsplatsen.

Vårt arbetssätt

Pedagogerna hämtar kunskap ifrån och utbildar elever med hjälp av vedertagen forskning. Pedagogiken genomsyras av att du som elev ska få möjlighet att lära utifrån dina förmågor. Du får utvecklas inom problemlösning och kritiskt tänkande och undervisningen förbereder dig för ditt framtida arbetsliv.

Eftersom skolans miljöer speglar samhällets och yrkeslivets arbetsplatser stöttas du att utveckla både yrkeskunskaper och i social mognad. Våra trygga pedagoger lär dig både yrkeskunskaper och sociala kunskaper, och du får möjlighet att repetera och förankra dessa, i miljöer som motsvarar de miljöer du senare kan komma att möta i arbetslivet.

Ta kontakt med skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Fastighet, anläggning och byggnation så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Skolrecensioner

Snittbetyg: 0

Baseras på 0 recensioner

Det finns inga recensioner skrivna.

Kontaktuppgifter till Stiernhööks anpassade gymnasieskola

Stiernhööks anpassade gymnasieskola

Masvägen 15
795 32 Rättvik