Pilot - Forum

2021-11-23 21:13   Kim

Hej, jag undra om man ville vara en Pilot, vilken program skulle man välja ? Hur länge studera man ? Och om man inte har råd med utbildning, hur mycket kan man låna från CSN (och om de fortfarande inte räcker till utbildning?) Blir det svårt sen att hitta job ? Måste man vara bra på Matte ?


RE: Pilot
2022-02-12 18:57   Petra Öster

Hej,

Det finns flera olika typer av piloter till exempel trafikpilot, helikopterpilot och stridspilot. Det kan vara bra att fundera på vilken utbildning till pilot som du vill gå och kolla upp vad som är behörighetskraven för just den utbildningen. Det kan du göra genom att söka på pilot på söksidan Studentum.se. 

För att bli antagen krävs vanligtvis grundläggande behörighet för högskolestudier samt godkänt betyg i Fysik 1a, Matematik 2b och Engelska 6. Så länge du får med dig dessa kurser spelar det ingen roll vilket program du går men Teknikprogrammet eller Naturvetenskapsprogrammet har alla dessa kurser utan att du behöver lägga till något. 

Kolla med varje utbildningsanordnare hur lång deras utbildning. De kan säkert även informera om arbetsmarknaden men annars kan du titta på Allastudier.se där det finns framtidsprognoser och lönestatistik.

På CSN:s egen webbplats hittar du information om studiemedel och lån.

Lycka till! /Petra,SYV