Särbehandling - Forum

2021-05-20 07:17   Agneta

Varför får elever från särskolan vänta till sommaren för att få reda på om de är antagen eller ej. Vår son har sökt skola på två olika orter. Han får vänta till sommaren för antagningsbesked. Tvillingbrorsan däremot som sökt "vanligt" gymnasium fick ett preliminärbesked nu ivår om intagning till sin linje. Jag tycker det här är särbehandling


RE: Särbehandling
2021-05-25 10:44   Petra Öster

Hej,

Ansökningen till gymnasiesärskolan kan se annorlunda ut än ansökan till gymnasieskolan. Antagningen till gymnasiesärskolan har öppet olika datum i olika delar av landet men generellt så söker man i februari och antagningsbeskedet kommer i maj eller juni. Varje gymnasiekommun beslutar om ändringsval ska kunna göras till de egna utbildningarna så troligen har er kommun tagit beslutet att inte ha det. Ni kan ta kontakt med kommunen för att fråga varför de tagit beslutet och lämna er åsikt på det. 

Tänk på att det preliminära antagningsbeskedet dock inte är ett besked om att man blivit antagen. Alla måste alltså vänta till sommaren för att få reda på om man kommit in eller inte.

Lycka till! /Petra,SYV