Programmet för skog, mark och djur

Stora Holm anpassad gymnasieskola
Göteborg

Programmet för skog, mark och djur på Stora Holm anpassad gymnasieskola

På det här programmet får du lära dig om utemiljöer, växter och djur. På skolan finns det ett stort växthus där du får lära dig att odla blommor, grönsaker och kryddor. Du får också lära dig att göra olika sorters blomsterarrangemang.

På skolan finns det olika djur – får, höns och sällskapsdjur – som du får lära dig att ta hand om. Dessutom får du lära dig hur man beskär träd och buskar och klipper gräs. Du får lära dig att köra åkgräsklippare, motorgräsklippare och traktor. Om du vill kan också välja att lära dig mer om trädgårdsanläggning.

Du får öva på att vara serviceinriktad och att kommunicera och samverka med andra människor, så att du sedan ska kunna arbeta till exempel i en park, på en handelsträdgård eller som djurskötare.

Du kommer att göra en del av din utbildning på en arbetsplats. Det kallas för arbetsplatsförlagt lärande, APL. Där får du öva på det som du har lärt dig i skolan och lära dig nya saker. 

Programmet ger dig en yrkesförberedande utbildning, men du kan också läsa vidare på till exempel Komvux för att lära dig mer.

Ta kontakt med skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Programmet för skog, mark och djur så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämpas.

Skolrecensioner

Snittbetyg: 0

Baseras på 0 recensioner

Recensioner publiceras enligt vår recensionspolicy.
Det finns inga recensioner skrivna.

Kontaktuppgifter till Stora Holm anpassad gymnasieskola

Stora Holm anpassad gymnasieskola

Holmvägen 45
Göteborg