Järfälla gymnasiesärskola
Plats:
Gör en intresseanmälan

Järfälla gymnasiesärskola

Järfälla gymnasiesärskola

Järfälla gymnasiesärskola

Gymnasiesärskolan vid Järfälla gymnasium (skolan hette tidigare Mälargymnasiet) finns i ljusa, fräscha lokaler. Här erbjuds programmet för Estetiska verksamheter och Individuella programmet. Utbildningarna är fyraåriga och syftar till att ge trygghet och förberedelse inför vuxenlivet.

Skolans verksamhet bedrivs i samma hus som många av Järfälla gymnasiums reguljära gymnasieprogram. För dig som elev innebär det den stora skolans inkluderande möjligheter och den lilla skolans trygghet och trivsel.

Programmet för Estetiska verksamheter

Utbildningen är ett nationellt program som ger dig grundläggande kunskaper inom estetiska verksamheter och uttrycksformer. Du får exempelvis prova på att kommunicera med bild, text och ljud. Utbildningen har ingen utpräglad yrkesinriktning men kan leda till att du kan läsa vidare eller engagera dig i konstnärliga projekt eller andra estetiska områden efter gymnasiesärskolan. Som förberedelse för detta gör du arbetsplatsförlagd utbildning (APL) under din studietid.

Korttidstillsyn/fritids

I anslutning till skollokalerna erbjuder skolan korttidstillsyn. Genom att skola och fritidsverksamhet samspelar hålls skoldagen samman och du slipper resor mellan skola och fritidsverksamhet.  

Program

Individuella program

Nationella program

Kontakt

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill bli kontaktad av Järfälla gymnasiesärskola.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 1 recensioner

Här nedanför ser du recensioner av skolan. Du kan skriva en egen recension genom att klicka på knappen.
Emelie Persson

Denna skola har gett mig glädje från första början, innan jag började i Järfälla gymnasiesärskolan så mådde jag inte bra i min förra skola för ingen såg eller hälsade på mig. Men när jag började hos Järfälla så fick jag glädjetårar för här fanns det som sa "Hej!" eller "Kul att du ska börja hos oss!" då blev jag glad. Det känns som hemma och try...

Visa hela

Hitta till skolan

Järfälla gymnasiesärskola

Mälarvägen 2
177 41 Järfälla

Tel: 08-580 283 73
www.jarfallagymnasium.se